do 23 jan ’20 20:00 - 22:00

De Verleiders - Female

Een voorstelling onder de gordel
23 jan ’20
20:00 - 22:00
  • do 23 jan ’20
    20:00 - 22:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Het woord is aan de vrouwen. Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal treden in de voetsporen van DE VERLEIDERS om de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen.

DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Één onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn DE VERLEIDERS FEMALE: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal.

Brandende kwesties als one size fits men, salon feminisme, het onzichtbare werk dat gedaan wordt door onzichtbare vrouwen, de maatschappelijke rolverdeling, gender discriminerende gezondheidszorg, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, de male gaze, de baby boete en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief aantonen dat we in een aartsconservatief land leven, ook al denken we van niet.

Dit alles volgens het bekende en beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch.

De cast bestaat uit Susan Visser (Man van je leven, Gooische Vrouwen), Jelka van Houten (De Marathon, Mannenharten), Stephanie Louwrier (Revolutie van de mislukking, Noir), Dunya Khayame (Holy-F, Suikerland) en Gusta Geleijnse (Soldaat van Oranje, Het Pauperparadijs). De regie is in handen van Tom de Ket (DE VERLEIDERS, Het Pauperparadijs).

''Weten de vijf de vinger exact op de zere plekken te leggen'' en ''Louwrier stuitert over het podium'' - Noordhollands Dagblad 

''Toveren [...] schokkende cijfers en statistieken tevoorschijn'' en ''Het duivels talent van louwrier'' - Volkskrant 

''Must voor man én vrouw'' en ''humoristisch, soms hilarisch en erg leerzaam'' - ★★★★ Scenes

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie