za 21 mrt ’20 20:00

Een oprechte ode aan de ironie

De Warme Winkel
21 mrt ’20
20:00
  • za 21 mrt ’20
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Ironie wordt vaak weggezet als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen) en politiek degradeert ironie tot middel om je in te dekken en racisme te billijken (stelletje homo’s!). Hoog tijd voor een theatrale rehabilitatie door De Warme Winkel.

Voor hen die de ironie van de titel ontgaat: het is natuurlijk lastig een oprechte ode aan de ironie te brengen, want wie de ironie recht wil doen moet haar belijden, en dat ondermijnt weer de oprechtheid van de ode.
Nochtans is dat precies onze intentie: na het idiote succes van De Warme Winkel speelt De Warme Winkel (2016) - waarin plagiaat centraal stond - wordt het hoog tijd voor een vervolg in de serie 'Obscuur elitair intellectuele thema’s op grote zaal-niveau’.
Ironie wordt vaak weggezet als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), jonge
kunstenaars hangen ‘new sincerity’ aan (je moet menen wat je zegt) en politiek degradeert ironie tot middel om je in te dekken en racisme te billijken (stelletje homo’s!).
Hoog tijd voor een theatrale rehabilitatie door De Warme Winkel dus, in eindregie van Jetse Batelaan. 


 

Het zal groots, geil en gevaarlijk zijn. Hier kan je blind op intekenen, echt; dit wordt super!

De Warme Winkel is een collectief van ego’s dat met een anti-autoritaire instelling voorstellingen maakt voor pluche en houten stoelen, vanuit elitair oogpunt anarchistisch en vice versa, vestingloos gevestigd in Amsterdam, spelend van Lissabon tot Doetinchem.
De Warme Winkel heeft een grote fascinatie voor geschiedenis en de eigen onoverzichtelijke en veelvormige tijd. De voorstellingen zijn vaak een energetische potpourri waarin gespeeld wordt met stijlen, vormen, cliché’s, iconen en verwachtingen. Ongepolijst, maar met liefde voor precisie, zijn de projecten vaak een zoektocht naar het onderwerp. Zo probeert De Warme Winkel in een speelse, geestige en zware strijd de essentie en schoonheid ervan over het voetlicht te brengen. De Warme Winkel is 'onvervalst highbrow en tegelijk toegankelijk en aanstekelijk' - NRC 
dewarmewinkel.nl

Credits

door Florian Myjer, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Ward Weemhoff eindregie Jetse Batelaan

Deze voorstelling is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie