di 19 mei ’20 20:00
nog steeds actueel

De Aanslag

Naar de klassieker van Harry Mulisch
19 mei ’20
20:00
  • di 19 mei ’20
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters. Bijzonder is dat dezelfde makers als toen aan de basis staan, met o.a. acteurs Victor Löw en Peter Bolhuis en regisseur Ursul de Geer.

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Het verhaal van de 12-jarige Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van Anton zijn buren. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig?

Bijzonder is dat dezelfde makers als toen aan de basis staan, met o.a. acteurs Victor Löw en Peter Bolhuis en regisseur Ursul de Geer. Henriëtte Tol maakt samen met Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk de cast compleet. Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft.

Telegraaf ★★★★
''Indrukwekkend''
''De toneelversie recht doet aan de kracht van de roman'' 
''Met respecten liefde [...] gemaakt''

NRC ★★★★★
''Prachtig acteerspel in toneelversie 'De Aanslag' 

Dagblad van het Noorden ★★★★★
''Integere, adembenemende [...] toneelbewerking'' 
''Sublieme rol van Victor Löw''

Trouw 
''Glorieuze en louterende toneelbewerking'' 
''Authentieke theatrale en dramatische kwaliteit'' 

Volkskrant ★★★
''De aanslag leent zich prachtig voor toneel'' 
''Enerverend, fenomenaal geconstrueerd verhaal'' 

De cast bestaat uit Victor Löw (DE VERLEIDERS, Advocaat van de Duivel), Peter Bolhuis (Vele hemels boven de zevende, Amandla! Mandela), Henriëtte Tol (Soldaat van Oranje, Vele hemels boven de zevende), Linde van den Heuvel (Soldaat van Oranje, Geluk) en Reno van Rijsewijk. De regie is in handen van Ursul de Geer (Napoleon op St. Helena, Vele hemels boven de zevende).

“De Aanslag is nog steeds actueel: de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend” (regisseur Ursul de Geer)

Onderdeel van:
Rode Loper Arrangement

Credits

 Producent Bos Theaterproducties Regie Ursul de Geer Spel Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk Tekst Gebaseerd op de roman De Aanslag van Harry Mulisch uitgegeven door De Bezige Bij Bewerking Léon van der Sanden Decorontwerp Herbert Janse Lichtontwerp Uri Rapaport Kostuumontwerp Dorien de Jonge 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie