zo 6 okt ’19 14:15 - 16:10

Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten

Wonderful Town, i.s.m. Nederlandse Reisopera
6 okt ’19
14:15 - 16:10
  • zo 6 okt ’19
    14:15 - 16:10
    Pauze 15:00
    De Vereeniging Concertzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Zoals de zussen Ruth en Eileen Sherwood in Wonderful Town samen op reis gaan om hun geluk te beproeven in New York, zo slaan het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest gezusterlijk vanaf 1 september een nieuwe weg in als één organisatie. Op naar een nieuw avontuur gevuld met mooie ambities.

Samen met hun vaste samenwerkingspartner de Nederlandse Reisopera markeren zij dit bijzondere moment met de concertante uitvoering van Leonard Bernsteins wervelende musicalklassieker Wonderful Town. Met zijn door jazzinvloeden doorspekte muziek en de overbekende nummers als het komische Wrong Note Rag, het melodieuze Ohio en de swingende Conga, bewijst Bernstein ook met deze musical eens te meer wat voor een groot Broadway-componist hij was.
 

nieuwe naam fusie-orkest: Phion, orkest van Gelderland & Overijssel
Vanaf seizoen 2020-2021 opereren Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten onder de nieuwe naam Phion, orkest van Gelderland & Overijssel. Het nieuwe merk werd vrijdag 4 oktober onthuld voorafgaand aan de première van Wonderful Town, in Enschede, het eerste concert als gezamenlijk orkest.
 

De orkesten fuseerden op 1 september jongstleden. Het nieuwe merk wordt al in de loop van 2020 gefaseerd zichtbaar in de communicatie met betrekking tot het nieuwe seizoen. Vanaf 1 september 2020 zijn de huidige namen Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten volledig vervangen.
 

Phion is het orkest van Gelderland en Overijssel. Het wil zoveel mogelijk mensen bereiken met live symfonische muziek. Phion zoekt nadrukkelijk het publiek op, binnen en buiten de concertzalen. Bij Phion valt voor iedereen iets te ontdekken.

dirigent Wayne Marshall koorleider Alistair Digges koor Consensus Vocalis  
solisten  Esther Maas (Ruth Sherwood) Laetitia Gerards (Eileen Sherwood) Allen Boxer (Robert Baker) Alexander de Jong (Wreck/ Chick Clark/ Editor) Lucas van Lierop (Tour guide/ Frank Lippencott) Zachery Vandermeulen (Officer Lonigan) Guido Spek (Narrator)
Bernstein - Wonderful Town

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie