Sven Ratzke

Where are we now
zo 15 mei ’22 20:00 - 22:10
zo 15 mei ’22
20:00 - 22:10
  • zo 15 mei ’22
    20:00 - 22:10
    Pauze 20:55
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

Sven is een Duits-Nederlandse entertainer met roots in Nijmegen. Zijn shows worden omschreven als een mix van modern vaudeville, waarin hij zich verschillende muziekstijlen eigen maakt. Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show ‘Starman’ al bewezen. De show zorgde wereldwijd voor furore en Ratzke had van de meester persoonlijk toestemming gekregen om zijn songs te gebruiken. 

Ratzke laat in ‘Where are we now’ een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. De nummers komen in een intieme setting keihard binnen. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke, zanger en entertainer, je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren.

De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in Nederland te zien is! Van ‘Ground control to Major Tom’ tot ‘Look up here I’m in Heaven’. Ratzke verleidt je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène.

Samen met de virtuoze pianist Christian Pabst ontrafelt Sven de nummers van deze grootheid, in een uitgeklede setting van zanger en begeleider. Met geheel nieuwe en spannende arrangementen duiken zij in het repertoire van Bowie zoals nooit eerder is gedaan.

Grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’, juweeltjes als ‘Ashes to ashes’ en ‘Lady grinning soul’, erfgoed zoals ‘Lazarus’ en geheel nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot. Bowie, de meest innovatieve, mythische en theatrale popster van de afgelopen eeuw.

Vanwege de situatie rond het COVID-19 virus is dit concert verplaatst naar zondag 15 mei 2022. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor dit optreden. Kaartkopers zijn via de mail op de hoogte gesteld. 

“Ratzke is een man van de wereld, wat een entertainer!”- Volkskrant ★★★★★
“Ratzke heeft Bowie in de genen” - NRC ★★★★★
“Haunting interpretations of the supernova of cabaret” - Daily Mail ★★★★
“Ratzkes Bowie interpretaties zijn uniek, en doen het origineel haast vergeten” – Der Tagesspiegel, Berlin ★★★★
“Ratzke is a must see“ – New York Press ★★★★★★