fotografie: Peter Lodder

Nederlands Blazers Ensemble

The Unknown Chaplin (met filmvertoning)
30 nov ’19
20:15

Het Nederlands Blazersensemble brengt een ode aan het kunstenaarschap van Charlie Chaplin, de grootste komiek aller tijden.

Het Nederlands Blazers Ensemble vroeg vier componisten om nieuwe muziek te schrijven bij vier minder bekende zwijgende films van Chaplin. Daarnaast speelt het ensemble Philip Glass’ contemplatieve soundtrack voor de film Mishima: A Life in Four Chapters. Ook klinkt de beroemde slotspeech uit The Great Dictator, een pleidooi voor vrijheid en democratie.

 

The Unknown Chaplin
De ‘stomme’ film uit de vroege 20ste eeuw was natuurlijk niet geluidloos. Muziek speelde een uiterst belangrijke rol in het narratief. Behalve acteur en regisseur was Charlie Chaplin ook componist. Hij speelde verdienstelijk cello (linkshandig!) en ging zich steeds meer bemoeien met de muziek van zijn films. Nagenoeg de volledige soundtrack van de klassieker Modern Times is van zijn hand. Bij zijn eerdere werk was de muzikale begeleiding vooral een kwestie van live improvisatie door de organist of pianist van dienst in de bioscoop.
 

Credits

Reza Namavar A Night in the Show Micha Hamel The Fatal Mallet; His Musical Career Oene van Geel The Rounders Julian Schneemann 'Schaatsfilm’; Kurort Philip Glass strijkkwartet nr. 3 Mishima

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie