Sleutel van de schouwburg

College-tour met Pieter van de Waterbeemd

De 24 uur van Nijmegen
31 aug ’19
20:15
  • za 31 aug ’19
    20:15 - 21:15
    Stadsschouwburg Theatercafé
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Collegetour (voor iedereen) met Pieter van de Waterbeemd met muzikale ondersteuning door Han Korenneef. Tijdens deze avond worden er vragen gesteld aan Pieter van de Waterbeemd. Toegankelijk voor iedereen, dus niet alleen voor studenten.

Pieter behoort tot de top drie van beste scenarioschrijvers van Nederland. Hij schreef een rits musicals waarvan Doe Maar! Billie Holiday, Toon en Sonneveld de meeste succesvolle waren. Voor Doe Maar! ontving Pieter een Musical Award voor beste scenario. Hij schreef het script voor Sonny Boy en schreef samen met Maria Goos aan de t.v. serie Pleidooi.


Maar wat doet een scenarioschrijver nou eigenlijk? Dat komt hij tijdens ‘de 24 vragen aan…’ haarfijn uitleggen. Hanneke Hendrix stelt de vragen. Daarnaast gaat hij een paar scenes voorlezen uit door hem geschreven scripts. Han Korenneef zal een paar prachtige songs uit het door Pieter geschreven script ‘Vincent’ ten gehore brengen, over het leven van Vincent van Gogh.

zing, speel, hoor, lach, proef, dans & bewonder

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie