zo 1 sep ’19 10:45 - 11:30
Sleutel van de schouwburg

Concert van operazangeres Deirdre Angenent

De 24 uur van Nijmegen
1 sep ’19
10:45 - 11:30
  • zo 1 sep ’19
    10:45 - 11:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Deirdre Angenents, eerste en misschien wel belangrijkste muziekliefde, krijgt ze mee tijdens de generale repetities en later de uitvoeringen van het Bachkoor in de Vereeniging in Nijmegen, waar haar ouders jarenlang koorlid waren.

In juni 2010 studeert ze Summa Cum Laude af aan de Dutch National Opera Academy. Ondersteund door de prestigieuze Huygens Scholarship van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, studeert ze verder bij Ira Siff in New York. Zij was prijswinnaar van Valsesia Musica 2015 (Varallo, Italië).


Mooie engagementen brachten haar naar Seoul voor de rol van Venus in Tannhäuser, naar Nancy (Frankrijk), Meiningen en Essen (Duitsland) en Lausanne (Zwitserland). In Oktober 2018 zong Deirdre in de Vereeniging in Nijmegen Vitellia in “La clemenza di Tito” van Mozart met het orkest van de Achttiende eeuw o.l.v. Kenneth Montgomery (“Misschien wel de mooiste zaal van Nederland!“, aldus Deirdre).

Naast haar werk in het operavak, zingt Deirdre ook liedrecitals, zeer dankbaar dat meestal Peter Nilsson achter het klavier zit, zoals ook tijdens de 24 uur van Nijmegen.

zing, speel, hoor, lach, proef, dans & bewonder

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie