zo 1 sep ’19 15:00 - 16:15
Sleutel van de schouwburg

Mini-college's door Generaal Peter van Uhm en Esther-Mirjam Sent

De 24 uur van Nijmegen
1 sep ’19
15:00 - 16:15
  • zo 1 sep ’19
    15:00 - 16:15
    Stadsschouwburg Theatercafé, vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Mini-college's door Generaal Peter van Uhm over leiderschap en Esther-Mirjam Sent over financiële keuzes.

Esther-Mirjam Sent
Esther-Mirjam Sent is hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit (sinds 2004) en lid van de Eerste Kamer (sinds 2011). Toen zij in 2004 na 15 jaar in de Verenigde Staten terugkeerde naar Nederland wilde zij als “halve Amerikaan” in Amsterdam gaan wonen en Nijmegen werken, maar al snel werd ze verliefd op Nijmegen. Ze deelt die liefde inmiddels met haar dochter (14) en zoon (12).
Alledrie hebben ze op het podium van de Schouwburg mogen dansen, maar tijdens haar optreden bij de 24 uur van Nijmegen blijft Esther-Mirjam graag dicht bij haar hoogleraarsleest en geeft zij een mini-college over het volgende onderwerp:

• Waarom maken wij allemaal vaak domme financiële keuzes?
Schaam je niet langer: je bent echt niet de enige die wel eens een domme financiële keuze gemaakt heeft of schrikt als je een brief van de Belastingdienst op de deurmat ziet liggen. Volgens econome Esther-Mirjam Sent (Radboud Universiteit) hebben we last van “financiële bewusteloosheid”, ook al denkt 94 % van de mensen dat ze goed zijn in het beheren van het huishoudboekje. Gelukkig zijn er manieren om financiële beslissingen voor iedereen net even wat makkelijker te maken. Let wel, makkelijker, niet leuker.

Generaal Peter van Uhm
Van Uhm werd als bakkerszoon in Nijmegen geboren. Door de verhalen die hij op de middelbare school hoorde over de bevrijding van Nijmegen van 1944, kreeg hij het idee dat dienen bij de Koninklijke Landmacht toch wel iets moois kon zijn.
Op 17 april 2008 werd hij geïnstalleerd als commandant der strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden.
Na zijn pensionering werd Van Uhm aangesteld in de Raad van Toezicht van Nationaal Park de Hoge Veluwe, als commissaris bij defensieproducent Thales Nederland en als strategisch adviseur bij de Amsterdamse brandweer.
Hij is tevens ambassadeur van Stichting Hulphond Nederland en een veelgevraagd spreker. Tijdens de 24 uur van Nijmegen komt hij spreken over leiderschap.
 

zing, speel, hoor, lach, proef, dans & bewonder

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie