zo 1 sep ’19 17:00 - 18:15
Sleutel van de schouwburg

Mini-college's door Bas Bloem en Bé Breij

De 24 uur van Nijmegen
1 sep ’19
17:00 - 18:15
  • zo 1 sep ’19
    17:00 - 18:15
    Stadsschouwburg Theatercafé, vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Mini-college's door Bas Bloem en Bré Breij.

Professor Bé Breij (Hoogleraar Klassieke taal- en letterkunde) heeft zich in razend tempo ontwikkeld tot internationaal gerespecteerde en zeer productieve onderzoekster. Zij geeft op zondagmiddag 1 september een mini-college: De muur met de bloederige handafdrukken.

Na een korte inleiding op het gereedschap dat de retorica gebruikt, kruipen we in de antieke schoolbanken met een authentieke casus:

Een blinde jongen is door zijn vader en stiefmoeder naar de andere kant van hun huis verbannen. Op een nacht wordt vader vermoord, terwijl de stiefmoeder naast hem ligt te slapen. Er leidt een spoor van bloederige handafdrukken naar de slaapkamer van de zoon. Daar wordt bovendien een bebloed zwaard gevonden. Stiefmoeder en zoon beschuldigen elkaar van de moord.

We gaan pleiten voor beiden, met kracht van argumenten, maar ook gooien we onze karakters en natuurlijk emotie in de strijd. Aan het einde van het college bepaalt de jury wie het pleit heeft gewonnen.

Later meer informatie over het mini-college van Bas Bloem, in zijn college gaat hij het hebben over de geneeskunst.

zing, speel, hoor, lach, proef, dans & bewonder

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie