wo 11 mrt ’20 20:15

Ragazze Quartet & Claron McFadden

Intieme Brieven
11 mrt ’20
20:15
  • wo 11 mrt ’20
    20:15
    De Vereeniging Kleine Zaal, vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Dit concert stond gepland op 13 maart, maar is verplaatst naar 11 maart. 

Ragazze Quartet deelt het podium met sopraan Claron McFadden voor een theatraal concert rondom liefdesbrieven. Nog altijd schrijven mensen brieven aan Julia, ooit in Verona de geliefde van Romeo. Elvis Costello zette ze op muziek. Deze brieven corresponderen prachtig met Janáčeks tweede strijkkwartet. Nadat een groot deel van ruim 700 brieven aan zijn geliefde onbeantwoord bleef, schreef Janáček een vurig strijkkwartet waarin zijn hartstocht alsnog vlamde.

'Intieme Brieven' verbindt beide werken in een theatraal programma over een vorm van liefde die niet fysiek kan of mag worden en die haar kracht juist lijkt te putten uit de afstand tussen de minnaars. De directe, rake nummers van 'The Juliet Letters' tonen talloze wegen om de intieme wereld van Janačeks strijkkwartet binnen te gaan; en vice versa plaatsen Janačeks noten deze muzikale brieven in een nieuw dramatisch spanningsveld.

De interactie tussen de vijf vrouwelijke musici op het toneel wordt langzaamaan een spiegelbeeld van de groeiende spanningen en complexiteiten in een liefdesrelatie die opkomt en ondergaat in brieven en berichtjes.

Beluister Intieme Brieven (opname door Janaček strijkkwartet)

Credits

Ragazze Quartet Rosa Arnold en Jeanita Vriens-van Tongeren (viool); Annemijn Bergkotte (altviool); Rebecca Wise (cello) 
zang Claron McFadden regie Sjaron Minailo
Janaček Intieme Brieven (strijkkwartet) Costello en Brodsky Quartet The Juliet Letters

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

 
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie