di 8 okt ’19 20:00 - 21:45

Live in Nerdland: DNA

Lieven Scheire
8 okt ’19
20:00 - 21:45
  • di 8 okt ’19
    20:00 - 21:45
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Een theatercollege van Lieven Scheire – half wetenschapper, half mens – is een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij de bezoeker door de wonderlijke wereld van de wetenschap en de natuurkunde met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën. Ook jongeren vanaf 16 jaar zijn welkom.

© KREW Collective

‘Stand-up physics’ is de term die een show van Lieven het beste past. In Vlaanderen en op het Edinburgh comedy festival heeft hij zijn unieke vorm al met veel succes op de planken gebracht. Het bracht hem zelfs tot shows in het vermaarde CERN in Geneve. “This genuinely is a great, simple, education-as-entertainment show” aldus dagblad The Scotsman naar aanleiding van shows in Edinburgh.


U heeft geen zes diploma’s nodig om Lieven’s wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Dankzij zijn ervaring als stand-up comedian, als theatermaker en wetenschapsdeskundige in tv-programma’s (o.a. RTL Late Night) weet hij zelfs een leek te interesseren voor wetenschappen.


Het gaat snel tegenwoordig in de wetenschap en de technologie, dat weet u ook. In dit theatercollege heeft Lieven het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is. Met zijn enthousiasme voert hij u door de wonderlijke wereld van de wetenschap vol waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën. Alvast kennismaken met de wonderlijke wereld van Lieven Scheire kan op www.nerdland.be.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie