za 9 mei ’20 15:00

Toneelgroep Maastricht

De Geheime Tuin 7+
9 mei ’20
15:00

Een enorm landhuis, duizenden kamers, gesloten deuren, rare geluiden en helemaal niks te doen. Het weesmeisje Mary Lennox verveelt zich een ongeluk in het grote huis van haar verdrietige oom die er bijna nooit is. Ze mag niks en ze wordt er niet vrolijker van. Maar Mary is nieuwsgierig en stronteigenwijs.

Ze gaat op pad in het huis en de tuinen. Ze ontdekt een ommuurde tuin, waarvan de deur op slot zit, en ook in het huis ontdekt ze mysterieuze dingen. Ze blijkt allesbehalve alleen te zijn.

© Tom Schamp

Artistiek leider Servé Hermans regisseert de muzikale familievoorstelling De geheime tuin naar het klassieke kinderboek van Frances Hodgson Burnett uit 1911. Actrice Joke Emmers speelt de hoofdrol en deelt het podium met o.a. Michel Sluysmans en Louis van Beek. De muziek van Ron Reuman, Roeland Vandemoortele en Axl Peleman zorgt voor de nodige rock ’n roll.

Het klassieke kinderboek wordt bewerkt door Jibbe Willems. Servé Hermans regisseerde in 2011 bij NTGent de succesvolle kindervoorstelling Hans & Grietje. De Vlaamse actrice Joke Emmers is vaste gast bij Toneelgroep Maastricht. Ze speelde eerder o.a. in Waar het vlakke land gaat plooien, Eyes wide shut en La Superba.

Audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden

De Geheime Tuin is ook te beleven door iedereen met een visuele beperking, want een blindentolk van Komt het Zien! verzorgt live audiobeschrijving. Blinden en slechtzienden kunnen dit speciaal horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums.

Dit zeiden slechtzienden eerder: “Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen ‘zien’.” “Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”

Wil je gebruik maken van de audiodescriptie? Of je blindengeleidehond meenemen? Neem telefonisch contact op met onze kassa (024-3221100), zodat we in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor je kunnen uitzoeken.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie