zo 26 jan ’20 15:00 - 17:00
nationaal theaterweekend

Nationaal Jeugdorkest o.l.v. Ed Spanjaard

NJO Wintertournee 2020
26 jan ’20
15:00 - 17:00
  • zo 26 jan ’20
    15:00 - 17:00
    Pauze 15:55
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Het Nationaal Jeugdorkest (NJO) doet zijn naam eer aan door regelmatig werken uit het Nederlands orkestrepertoire op de lessenaar te zetten. In deze lijn past perfect de Derde symfonie van Willem Pijper, muziekpionier pur sang en daarnaast een van de belangrijkste Nederlandse componisten uit de 20ste eeuw. In dit winterse middagconcert klinkt ook Beethovens Vierde Pianoconcert met sterpianiste Nino Gvetadze en het Concert voor Orkest van Béla Bartók.

Pijper, Beethoven en Bartók 
Veel Nederlandse componisten zijn schatplichtig aan Pijper, die een groot deel van zijn loopbaan besteedde aan muziekeducatie in de breedste zin van het woord. Pijpers werk wordt door het NJO uitgevoerd onder leiding van de vooraanstaande Nederlandse dirigent Ed Spanjaard, een perfecte combinatie!
 

Beethovens Vierde pianoconcert is doorspekt van historische betekenis: de officiële première van het stuk in het Theater an der Wien in 1808 was de allerlaatste keer dat Beethoven als solist optrad met orkest. De Allgemeine Musikalische Zeitung noemde het concert "het meest bewonderenswaardige, eigenaardige artistieke en complexe concert dat Beethoven ooit vervaardigde". De prijswinnende Georgische pianiste Nino Gvetadze zal schitteren in dit veeleisende werk.
 

Bartóks Concert voor orkest, met zowel elementen uit de Westerse klassieke muziek als uit de Oost-Europese volksmuziek, is een ware traktatie voor de luisteraar. Duik erin onder en geniet!
 

Deze voorstelling is exclusief (pauze)consumptie.

Programma:
Pijper
- Symfonie nr. 3
Beethoven
- Pianoconcert nr. 4, opus 58 in G
Bartók
- Concert voor orkest

inleiding
Voorafgaand geeft Arthur van Dijk een inleiding in de Annazaal, om 14.00 uur.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie