fotografie: Claudia Otten

Francine van der Heijden & muzikale vrienden

De wonderbaarlijke vondst van Elisabeth Smalt!
15 sep ’19
15:30
  • zo 15 sep ’19
    15:30 - 16:30
    De Vereeniging podium-op-podium
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

In verband met de renovatie wordt dit concert verplaatst van de Annazaal naar het podium van de grote concertzaal. Als entree voor de bezoekers van dit concert gebruiken we de entree van het Grand Café.

 

Composities en brieven van Clara en Robert Schumann door altvioliste Elisabeth Smalt, sopraan Francine van der Heijden en met Ursula Dütschler en Riko Fukuda op piano.

In dit vertelconcert komt altvioliste Elisabeth Smalt vertellen over haar bijzondere familiebezit, leest zij brieffragmenten voor en zal zij musiceren.

De familie Smalt is in het bezit van de 19e eeuwse briefwisseling tussen (familielid) Johannes Reinier Smalt en Clara en Robert Schumann. De brieven bevatten een schat aan informatie over het wel en wee rond de diverse Nederlandse concerten van de Schumanns en geven ook een inkijkje in hun familieleven. In 2019 is het tweehonderd jaar geleden dat Clara Schumann, werd geboren. Virtuoze pianiste, componiste, vrouw van Robert Schumann en soul-mate van Johannes Brahms.

 

Credits

 

Georganiseerd door Francine van der Heijden.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie