Bachkoor Nijmegen

Die Jahreszeiten (Haydn)
28 nov ’19
20:15

Samen met Het Gelders Orkest en vocale solisten brengt Bachkoor Nijmegen Die Jahreszeiten van Haydn. Een werk vol aanstekelijke melodieën en kleurrijke muzikale schilderingen.

Het oratorium Die Jahreszeiten is het laatste grote werk van Joseph Haydn en ongetwijfeld ook één van zijn vrolijkste. Met verbeeldingskracht en humor verbeeldt hij de jaargetijden op het platteland, waar een boer met zijn dochter en knecht monter aan het werk is.

Haydn creëerde een reeks uiteenlopende muzikale taferelen, zoals het ontwaken van de natuur na de winter, een spannende zomerse jachtpartij, de wijnoogst in de herfst en de warme huiselijke knusheid in de ijzige wintertijd.

 

Be my guest
Bij deze voorstelling organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Tijdens de pauze en na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Grand Café. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje.

Credits

algehele leiding Rob Vermeulen m.m.v. vocale solisten en Het Gelders Orkest
inleiding om 19.15 uur door Jeroen Swarte

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie