do 28 nov ’19 20:15 - 23:05

Bachkoor Nijmegen

Die Jahreszeiten (Haydn)
28 nov ’19
20:15 - 23:05
  • do 28 nov ’19
    20:15 - 23:05
    Pauze 21:25
    De Vereeniging Concertzaal
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Werkzaamheden bij De Vereeniging: inrit en voordeur niet toegankelijk
In verband met nieuwe bestrating van de inrit en werkzaamheden aan het bordes voor de hoofdingang, is de inrit niet toegankelijk en kunt u geen gebruik maken van de voordeur.
U kunt het parkeerterrein zowel in- als uitrijden via de uitrit (zijde Sloetstraat) en u wordt omgeleid naar een andere ingang van het concertgebouw. Volg de bewegwijzering op de avond zelf.

Samen met Het Gelders Orkest en vocale solisten brengt Bachkoor Nijmegen Die Jahreszeiten van Haydn. Een werk vol aanstekelijke melodieën en kleurrijke muzikale schilderingen.

Het oratorium Die Jahreszeiten is het laatste grote werk van Joseph Haydn en ongetwijfeld ook één van zijn vrolijkste. Met verbeeldingskracht en humor verbeeldt hij de jaargetijden op het platteland, waar een boer met zijn dochter en knecht monter aan het werk is.

Haydn creëerde een reeks uiteenlopende muzikale taferelen, zoals het ontwaken van de natuur na de winter, een spannende zomerse jachtpartij, de wijnoogst in de herfst en de warme huiselijke knusheid in de ijzige wintertijd.

Be my guest
Bij deze voorstelling organiseren wij ‘Be my guest’, een vrijblijvende ontmoeting voor de nieuwsgierige bezoeker. Tijdens de pauze en na afloop kunt u aansluiten bij de speciale ontmoetingsplek in het Grand Café. Onze gastvrouw ontvangt u hier en er is ruimte voor een drankje en een praatje.

Credits

algehele leiding Rob Vermeulen m.m.v. vocale solisten en Het Gelders Orkest
inleiding om 19.15 uur door Jeroen Swarte

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie