zo 19 jan ’20 15:00

Duo Ebano

Dutch Classical Talent
19 jan ’20
15:00
  • zo 19 jan ’20
    15:00
    De Vereeniging Kleine Zaal, vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Klarinettist Marco Danesi en pianist Paolo Gorini zijn samen Duo Ebano. Het tweetal combineert ‘traditioneel’ repertoire van Debussy en Brahms met onconventioneel werk van (Frank) Zappa en Widmann.

Marco en Paolo Gorini ontmoetten elkaar op het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan. Inmiddels wonen ze allebei in Amsterdam en spelen muziek die een breed spectrum van gemoedstoestanden weergeeft: sereniteit, angst, zachtheid, verlangen en extase. In het voorjaar van 2019 maakten ze hun debuut in New York.
 

Duo Ebano doorbreekt in dit programma de traditionele grenzen van het repertoire voor klarinet en piano met nieuwe composities en arrangementen van rock, folk- en pianomuziek. Ook maakt het duo gebruik van slagwerktechnieken, elektronische apparaten, bijzondere instrumentale technieken, een kazoo en ander exotisch instrumentarium. Een onconventioneel concert, van heel zacht naar uitzinnig.

De jury van Dutch Classical Talent prijst het vermogen van Duo Ebano om het publiek te gidsen in een muzikale reis. Het wordt een reis door verschillende muziekgenres, die allemaal even sfeervol, kleurrijk en vol verrassingen zijn.

Dutch Classical Talent (DCT) presenteert de grootste talenten, de markantste persoonlijkheden en de opvallendste avonturiers van de jongste generatie musici in Nederland. Dat bewijzen de namen van eerdere deelnemers, waaronder Nora Fischer en het Van Baerle Trio. De door een vakjury geselecteerde winnaars volgen een coachingstraject en toeren langs twaalf zalen in het land.

Credits

Rodney Sharman Remembering John Cage Claude Debussy Des pas sur la neige (arr. Paolo Gorini) Johannes Brahms Intermezzo op. 117 nr. 1 (arr. Paolo Gorini) Alban Berg Vier Stücke op. 5 Jörg Widmann Fünf Bruchstücke Bec Plexus Reversed adaptation Frank Zappa/Andrea Chenna: FZ for Alex Chick Corea Spain (arr. Paolo Gorini - drums soundtrack Jonathan Szegedi)

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie