zo 19 jan ’20 15:00

Duo Ebano

Dutch Classical Talent
19 jan ’20
15:00

Klarinettist Marco Danesi en pianist Paolo Gorini zijn samen Duo Ebano. Het tweetal combineert ‘traditioneel’ repertoire van Debussy en Brahms met onconventioneel werk van (Frank) Zappa en Widmann.

Marco en Paolo Gorini ontmoetten elkaar op het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan. Inmiddels wonen ze allebei in Amsterdam en spelen muziek die een breed spectrum van gemoedstoestanden weergeeft: sereniteit, angst, zachtheid, verlangen en extase.
 

Duo Ebano doorbreekt in dit programma de traditionele grenzen van het repertoire voor klarinet en piano met nieuwe composities en arrangementen van rock, folk- en pianomuziek. Ook maakt het duo gebruik van slagwerktechnieken, elektronische apparaten, bijzondere instrumentale technieken, een kazoo en ander exotisch instrumentarium. Een onconventioneel concert, van heel zacht naar uitzinnig.

Dutch Classical Talent (DCT) presenteert de grootste talenten, de markantste persoonlijkheden en de opvallendste avonturiers van de jongste generatie musici in Nederland. Dat bewijzen de namen van eerdere deelnemers, waaronder Nora Fischer en het Van Baerle Trio. De door een vakjury geselecteerde winnaars volgen een coachingstraject en toeren langs twaalf zalen in het land.

Credits

Debussy Des pas sur la neige Brahms Intermezzo op. 117 nr. 1 Berg Vier Stücke Widmann Fünf Bruchstücke en werk van Bec Plexus en Frank Zappa

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie