di 18 feb ’20 20:15

Ciconia Consort olv Dick van Gasteren

Der blaue Engel, Berlijn & Parijs in het interbellum
18 feb ’20
20:15

Klassieke muziek, amusementsmuziek en theater uit het Berlijn en Parijs in de jaren ’20 komen samen in werk van o.a. Weill, Milhaud, Koechlin en Korngold.

Het Haagse strijkorkest Ciconia Consort presenteert het programma Der blaue Engel waarin klassieke muziek, amusementsmuziek en theater samen komen. De zusjes Maria en Anuschka Pedano zijn veelzijdige jong talenten met affiniteit voor zowel het klassieke als lichte genre. Maria, als meesterlijke vertolker van het Franse chanson, waagt zich nu ook aan de Duitse liederen van Kurt Weil en Erich Korngold.

In de jaren '20 van de vorige eeuw maakt het uitgaansleven in de culturele hoofdsteden Berlijn en Parijs een ongekende bloei door. Het is een periode van politieke satire en humoristische maatschappijkritiek en zowel het theater- als klassieke muziekleven bevindt zich in een uitgesproken experimentele fase. Bertolt Brecht maakt in Berlijn zijn vernieuwende epische theater, ook wel theater van de vervreemding of politiek theater genoemd. In Parijs ontstaat in de jaren '20 de Groupe des Six, met o.a. Poulenc en Milhaud. De muziek van de groep wordt gekenmerkt door speelsheid en eenvoud, sterk beïnvloed door populaire muziek, zoals Amerikaanse jazz en variété.

Een spetterend, tot in de puntjes verzorgd ensemble.

Klassieke Zaken

Credits

dirigent Dick van Gasteren zang Maria Pedano altviool Anuschka Pedano
Koechlin Sur les flots lointain Weill Je ne t'aime pas; Die Moritat von Mackie Messer Křenek Fünf kurze Stücke fur Streicher, op. 116 Hindemith Trauermusik voor altviool en strijkorkest Milhaud Kammersymfonie nr. 4 op. 74 voor strijkers Korngold Mariettes Lied uit: Die tote Stadt; delen uit Symphonic serenade op. 39

Georganiseerd door Ciconia Consort

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie