di 31 mrt ’20 20:15

Brodsky Quartet & Virpi Räisänen, mezzosopraan

NSvK-Jubileumconcert
31 mrt ’20
20:15

De Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek nodigde het wereldvermaarde Brodsky Quartet en mezzosopraan Virpi Räisänen uit om het jubileumconcert te te verzorgen. Zij brengen een gloednieuwe compositie in prachtig neoklassiek van Mathilde Wantenaar en werken van Wolf, Puccini, Respighi en Debussy. 

Al meer dan 45 jaar bereist het Brodsky Quartet de aardbol voor uitvoeringen in toonaangevende zalen en vermaarde festivals. Het viertal is ook regelmatig te beluisteren in radio- en tv-uitzendingen. Naamgever van het strijkkwartet is de Russische violist Adolf Brodsky aan wie Tsjaikovski zijn vioolconcert opdroeg. Zangeres Virpi Räisänen studeerde aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Ze is een drukbezet concertzangeres en treedt regelmatig op in operahuizen in onder meer Berlijn en Amsterdam.

“…the players gave unstintingly of their passion and energies, playing with a spirit so transformational you felt they were actually improving the world.

The Strad (over Brodsky Quartet)

Credits

inleiding om 19.15 uur in de Annazaal

 Georganiseerd door de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie