wo 8 apr ’20 19:30

Bachkoor Nijmegen ism Het Gelders Orkest

Matthäus Passion
8 apr ’20
19:30

Traditiegetrouw brengt Bachkoor Nijmegen de woensdag voor Pasen een Bach-passie in De Vereeniging. Dit jaar staat de ‘Matthäus Passion’ weer op de rol.

Met zijn Matthäus Passion zette Bach, geheel in de stijl zoals dat in het Lutherse Duitsland van zijn tijd gebruikelijk was, het passieverhaal op muziek.

In eenvoudig maar beklemmend recitatief wordt het lijden en sterven van Christus volgens het evangelie van Mattheus verteld. Daartussen klinken muzikale beschouwingen in de vorm van aria’s en koordelen. Bach's verklanking is een en al schoonheid en intensiteit: het bloedend hart van de moeder van Judas in Blute nur, de berouwvolle Petrus na de verloochening in Erbarme dich, en de gelovige toeschouwer, verscheurd door verdriet, maar berustend over het sterven van Jezus in Aus Liebe.

Credits

algehele leiding Rob Vermeulen tenor/Evangelist Andreas Post bas/Christus Hugo Oliveira sopraan Lauren Armishaw alt Rosina Fabius bas Frans Fiselier

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie