fotografie: Pieter Henket
do 3 okt ’19 - vr 10 jan ’20

The Battle

Introdans
3 okt ’19
-
10 jan ’20
 • do 3 okt ’19
  20:00 - 21:50
  Pauze 20:35
  Stadsschouwburg Theaterzaal
 • vr 10 jan ’20
  20:00 - 21:50
  Pauze 20:35
  Stadsschouwburg Theaterzaal
 • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Bij deze voorstelling wordt een rookmachine gebruikt.
 

Introdans brengt een eerbetoon aan de Slag om Arnhem die 75 jaar geleden plaatsvond. Een meeslepend programma over strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen.

Het programma opent met een ‘battle’ van Amerikaan Robert Battle: The Hunt’ een dynamisch powerstuk voor zes mannen. De Introdans-vrouwen zijn te zien in een nieuwe creatie van Cayetano Soto. De Spanjaard werkt hiervoor samen met filmmaakster Inge Theunissen.

Met veel trots presenteert Introdans in dit programma ook de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui’s Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor de Russische sterballerina Natalia Osipova. THE BATTLE besluit met een heropvoering van Missa Brevis. Een choreografie van José Limon, van een van de grootmeesters van de Amerikaanse moderne dans.

Op 10 januari is er een inleiding in het Theatercafé om 19.00 uur door Ingrid Hendriks. Op 3 oktober is er geen inleiding.

Kom vast in de sfeer van The Battle en lees het programmaboekje.

“Bijna in een soort hypnose laten deze mannen een prestatie zien waar je alleen maar met bewondering naar kan kijken. Wauw! Wat een prachtdans!”

Muziek- en Theaterparadijs over The Hunt van Robert Battle

Credits

Robert Battle The Hunt, Ned. première  Sidi Larbi Cherkaoui Qutb, Ned. première José Limon Missa Brevis  Cayetano Soto Wereldpremière

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie