fotografie: Pieter Henket

The Battle

Introdans
3 okt ’19
-
10 jan ’20

Introdans brengt een eerbetoon aan de Slag om Arnhem die 75 jaar geleden plaatsvond. Een meeslepend programma over strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen.

Het programma opent met een ‘battle’ van Amerikaan Robert Battle: The Hunt’ een dynamisch powerstuk voor zes mannen. De Introdans-vrouwen zijn te zien in een nieuwe creatie van Cayetano Soto. De Spanjaard werkt hiervoor samen met filmmaakster Inge Theunissen.

Met veel trots presenteert Introdans in dit programma ook de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui’s Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor de Russische sterballerina Natalia Osipova. THE BATTLE besluit met een heropvoering van Missa Brevis. Een choreografie van José Limon, van een van de grootmeesters van de Amerikaanse moderne dans.

 

Op 10 januari is er een inleiding in het Theatercafé om 19.00 uur door Ingrid Hendriks.

Credits

Robert Battle The Hunt, Ned. première  Sidi Larbi Cherkaoui Qutb, Ned. première José Limon Missa Brevis  Cayetano Soto Wereldpremière

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie