fotografie: Arco Visuales

Figaro, Barbier van Sevilla

Ibérica de Danza
12 nov ’19
20:00
  • di 12 nov ’19
    20:00 - 21:20
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Na het succesvolle Carmen vs Carmen komt Ibérica de Danza opnieuw naar Nijmegen met een fenomenale operabewerking: Figaro is een zinderende dansproductie vol zuidelijk temperament.

Deze bewerking van het origineel van Beaumarchais’ ‘Figaro’, speelt zich af in een tijdloze ruimte van abstracte steden die herinneren aan Madrid, Sevilla en Wenen. Ook de muziek past zich aan de nieuwe context aan, zonder rekening te houden met perioden of stijlen. Het centrale thema blijft de bespotting van de gevestigde moraal.

‘Figaro, Barbier van Sevilla’ is een ballet in vier bedrijven, met een smeltkroes aan verschillende dansstijlen, variërend van de Commedia del Arte tot alle elementen en kenmerken uit de Spaanse dans. Figaro, Barbier van Sevilla is een bruisende show die de kijker meeneemt naar een kleurrijke wereld vol dans en emoties.
 

Credits

choreografie Manuel Segovia regie Ignacio Garcia productie Violeta Ruiz de Valle muziek Mozart, Rossini, Bocherini en het Ibérica Ensemble
inleiding om 19.00 uur door Noel Bossier

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie