do 28 nov ’19 - vr 29 nov ’19

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Scapino Ballet
28 nov ’19
-
29 nov ’19
 • do 28 nov ’19
  20:00 - 21:10
  Stadsschouwburg Theaterzaal
 • vr 29 nov ’19
  20:00 - 21:10
  Stadsschouwburg Theaterzaal
 • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Een wonderbaarlijke zoektocht naar de wereld van morgen, op de mystieke muziek van Arvo Pärt live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam.

Marcos Morau is de rijzende ster van de Europese theaterwereld en Spanjes populairste choreograaf van dit moment. Samen met een club van Spaanse kunstenaars maakt hij spectaculaire voorstellingen waarin dans, film, theater, mode en live muziek worden gecombineerd. Na het grote succes van Pablo is hij terug bij Scapino met een nieuwe productie.
 

Cathedral, an evening with Arvo Pärt toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en onze relatie met de natuur.
 

Morau en zijn team ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en theatrale kostuums. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Arvo Pärt, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam, een oase van rust. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

Indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert in Cathedral een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.

Volkskrant ****

Credits

choreografie Marcos Morau muziek Arvo Pärt, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam
inleiding om 19.00 uur (uitsluitend op 29 november)


 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie