fotografie: Baki/gunu Kim
do 30 jan ’20 20:00 - 21:05

Bow

Jean Misook Dance Company
30 jan ’20
20:00 - 21:05

Bow is een voorstelling over de Aziatische traditie van het buigen, uitgevoerd door de Zuid-Koreaanse Jeon Misook Dance Company.

Dans in Korea kent niet alleen een eeuwenlange traditie, Zuid-Korea heeft ook één van de meest levendige hedendaagse dansscenes ter wereld. Choreografe Jeon Misook, één van Korea’s meest toonaangevende choreografen, is hier hét voorbeeld van. Holland Dance Festival haalt haar nu voor het eerst naar Nederland. 

De buiging is in de oosterse cultuur een wijdverbreid gebaar. Het is een handeling vol schoonheid die zowel beleefdheid als respect toont. Hoewel het gaat om een eenvoudig gebaar gaan hierachter complexe betekenissen, verbanden en symbolen schuil die een buitenstaander niet kan waarnemen. Door alles wat met deze complexe vorm van communicatie samenhangt te bevragen en het gebaar eindeloos te herhalen, transformeert Misook deze gedragscode tot iets verrassends revolutionairs. Een spanning die in eerste instantie nauwelijks waarneembaar is, groeit uit tot oprechte rebellie en stelt de handeling zelf uiteindelijk ter discussie.

Credits

choreografie Jeon Misook muziek Bow, Kim Jaeduk lichtontwerp Kim Jungwha kostuumontwerp Choi Insook

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie