fotografie: Andreas Terlaak
do 5 mrt ’20 20:00 - 21:15

KIEM

Conny Janssen Danst
5 mrt ’20
20:00 - 21:15

KIEM gaat over groeikracht, levensdrift en vitaliteit. Over het gevecht te willen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken.

Voor de voorstelling BROOS (2018) liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’.

Als gevolg van dit intense proces ontstond de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen. De vensters open te gooien, verse lucht te laten binnenstromen.
 

Zo ontstond KIEM: een voorstelling over groeikracht, levensdrift. Over de behoefte het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.


Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

Een klassieke catharsis, met hoop glorend aan de horizon.

Trouw

Credits

choreografie Conny Janssen dans Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Youp Scheffer, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch
 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie