fotografie: Kalle Kuikkaniemi
di 14 apr ’20 20:00
Bekroonde dansvoorstelling over werk en leven Francis Bacon

Bacon

Dance Company Nanine Linning
14 apr ’20
20:00

De bekroonde dansvoorstelling BACON van Nanine Linning is terug op de Nederlandse podia. Linning liet zich inspireren door de schilderijen en het leven van schilder Francis Bacon en ontving voor haar voorstelling de prestigieuze dansprijs ‘de Zwaan’ voor de beste Nederlandse choreografie.

BACON
Met haar compromisloze dansstuk refereert Nanine Linning aan de emotionele kosmos van Bacon`s schilderijen en ziet een analogie met haar eigen kunst: 'Ik ben geïnteresseerd in dierlijke impulsen, het instinctieve.’
Met een vurige lichamelijkheid, onderzoekt de choreografie de fundamentele gedragspatronen, die de grens tussen het menselijk en dierlijke laten vervagen en de archaïsche en genadeloze aard van ons bestaan laten zien. De toeschouwer is getuige van de strijd van het individu – eten of gegeten te worden. Een solo als schreeuw gevangen in isolement of een trio als gevecht om dominantie; Linning maakt instincten fysiek tastbaar in dans van aangrijpende intensiteit.

BACON is terug in een nieuwe bewerking in samenwerking met de gelauwerde componist Jacob ter Veldhuis, videokunstenaar Juliane Noß en scenograaf Jan Boiten.

Dance Company Nanine Linning staat bekend om haar buitengewone producties op het gebied van dans, theatrale installaties en opera. In haar voorstellingen zoekt Nanine Linning naar een versmelting van dans met design, video, beeldende kunst en mode. Haar stijl kenmerkt zich door een explosieve fysieke danstaal, krachtige visuele beelden en bijzondere samenwerking met internationaal gerenommeerde kunstenaars en wetenschappers waarvoor zij meermalen in Nederland, Zwitserland en Duitsland bekroond werd.

Bekroonde dansvoorstelling over werk en leven Francis Bacon

Wie van dans en beeldende kunst houdt, kan zijn hart ophalen. De dansers schilderen met hun lijven een beestachtig mooie choreografie over dierlijkheid, lijfelijkheid, sensualiteit en agressiviteit.

de Volkskrant

Credits

concept/choreografie/scenografie en kostuum Nanine Linning lichtontwerp en scenografie Jan Boiten video Juliane Noß muziek Jacob ter Veldhuis

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie