fotografie: Astrid Verhoef

Jevgeni Onjegin - Pocketopera

Nederlandse Reisopera
6 nov ’19
20:00

In deze ‘pocketopera’ is de essentie van Tsjaikovski’s opera teruggebracht tot een intieme, meeslepende voorstelling van één uur en twintig minuten. Regisseur Kai Anne Schuhmacher legt de beslissende momenten in de levens van Tatjana en Olga onder een vergrootglas en laat zien hoe een enkele beslissing in je jeugd dramatische gevolgen kan hebben voor de rest van je leven. 

Russisch gezongen, met Nederlandse boventiteling.

Jevgeni Onjegin is een ontroerend en diepgravend psychologisch drama vol emotionele conflicten met lyrische, hartstochtelijke muziek. De meest bekende aria is de Briefscène, waarin Tatjana een wanhopige liefdesbrief schrijft aan Onjegin.

 

In deze productie staat het lot van Tatjana centraal. We zien het verhaal door de ogen van de oudere Tatjana, die terugblikt op haar leven en haar beslissingen overdenkt. In haar ouderdom is zij alleen, zonder man, in gezelschap van haar zuster Olga. Olga was in haar jonge jaren Tatjana’s vrolijke tegenpool maar zij is nu – in tegenstelling tot Tatjana – een verbitterde en gebroken vrouw. Tatjana kan echter met rust en aanvaarding terugkijken naar elk van de deuren die zich voor haar hebben geopend omdat zij achter de door haar genomen beslissingen kan staan. Ook al was zij zich er als jong meisje nog niet van bewust waarnaar de wegen die zij insloeg zouden leiden.
 

Het artistieke team bij deze productie bestaat uit de winnaars van de Reisopera Concept Challenge uit 2018. Dit was een eigen ontwerpwedstrijd van de Nederlandse Reisopera, speciaal voor jonge theatermakers in het operavak.

 

De Nederlandse Reisopera produceert met lef en vindingrijkheid geëngageerde operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland.
 

Credits

muzikale leiding Lee Reynolds regie Kai Anne Schuhmacher
muziek Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky libretto Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky en Konstantin Sjilovski 
Gebaseerd op roman in verzen van Alexander Poesjkin
cast Annelies Lamm (Larina) Anna Emelianova (Tatyana) Leonie van Rheden (Olga) Ingrid van Ree (Filippjevna) Vincenzo Neri (Jevgeni Onjegin) Yaroslav Abaimov (Lensky) Rafał Pawnuk (Prins Gremin)
met begeleiding van acht musici op het toneel

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie