fotografie: Henk Bleeker

Opera Melancholica

Opera2Day & New European Ensemble
4 feb ’20
20:00

OPERA2DAY en het New European Ensemble verwelkomen u in het anatomisch theater van de psyche. Via filmische minimal music van Philip Glass en een verhaal van Edgar Allan Poe ervaart u fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen. Die komen mede tot leven met dans van Scapino Ballet Rotterdam. Centraal staat de Nederlandse première van Glass’ meeslepende opera The Fall of the House of Usher, over melancholicus Roderick Usher. U beleeft een tocht langs alle regionen van de menselijke geest. De opera wordt boventiteld in het Engels en het Nederlands.

OPERA2DAY, dat afgelopen seizoen het land veroverde met Vivaldi – Dangerous liaisons, werkt nu opnieuw samen met het New European Ensemble. Hun Hamlet (Theaterkrant *****) werd genomineerd als ‘meest indrukwekkende podiumprestatie van het jaar’ (VSCD) en ‘Opera van het Jaar’ (Place de l’Opéra). Voor het eerst werken de partners samen met Scapino Ballet Rotterdam.
Thematische lijnen uit eerdere voorstellingen van OPERA2DAY komen in Opera Melancholica samen. Hamlet was een psychologische thriller. Dolhuys Kermis bracht een psychiatrische inrichting tot leven. In Dr. Miracle’s last illusion werd onbeschaamd frivool de grens tussen leven en dood overschreden.

Credits

Philip Glass The Fall of the House of Usher, een opera in twee aktes libretto Arthur Yorinks, naar het verhaal van Edgar Allan Poe regie Serge van Veggel

inleiding om 19.00 uur

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie