zo 20 okt ’19 14:00
BUSREIS

Romeo en Julia

Het Nationale Ballet
20 okt ’19
14:00
  • zo 20 okt ’19
    14:00
    Nationale Opera & Ballet
  • Graag attenderen wij u erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vindt u in de link.

Uitgevoerd door een nieuwe generatie solisten brengt Het Nationale Ballet Van Dantzigs geliefde balletklassieker nu opnieuw ten tonele. Blikvangers in Romeo en Julia zijn de levendige straattaferelen, statige hofdansen, realistische gevechtsscènes en natuurlijk vooral de hartverscheurende ontmoetingen tussen de twee geliefden.


Wij organiseren een busreis, u stapt in in Nijmegen en wij brengen u ook terug naar Nijmegen.

Op het postkantoor in het Italiaanse Verona komen nog wekelijks postzakken vol brieven binnen, geadresseerd aan ‘Julia Capulet, Verona’. Het zegt alles over hoe Romeo en Julia, Shakespeares beroemde tragedie, de harten van mensen over de hele wereld blijft raken.

Ook Rudi van Dantzig liet zich in 1967 voor het eerste avondvullende ballet van Nederlandse bodem inspireren door het verhaal over de onmogelijke liefde tussen twee Veronese jongeren. Met zijn aangrijpende, realistische en geëngageerde Romeo en Julia heeft de voormalig artistiek directeur van Het Nationale Ballet op zijn beurt velen weten te ontroeren. In Nederland én daarbuiten, want Van Dantzigs meesterwerk staat bij gezelschappen van Canada tot Hongkong op het repertoire. Uitgevoerd door een nieuwe generatie solisten brengt Het Nationale Ballet Van Dantzigs geliefde balletklassieker – die zozeer aan het gezicht en de ontwikkeling van het gezelschap heeft bijgedragen – nu opnieuw ten tonele.

Onderdeel van:
Busreizen

Credits

choreografie Rudi van Dantzig muziek Sergej Prokofjev muzikale begeleiding Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie