Fuse Live

verplaatst concert
vr 25 mrt ’22 20:15 - 21:55
vr 25 mrt ’22
20:15 - 21:55
  • vr 25 mrt ’22
    20:15 - 21:55
    De Vereeniging Grote Zaal
    geweest

Fuse zou je kunnen kennen als huisband van Podium Witteman, maar wist je ook dat dit ensemble sinds 2012 honderden optredens op zijn naam heeft staan; van rokerige clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen?

Het DNA van Fuse? Een sound die vonkt, prikkelt en schuurt. Haar virtuositeit dankt de topformatie aan de vele uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok. De zes vrienden zijn geweldig op elkaar ingespeeld en live onovertroffen. Fuse speelt muziek van Maurice Ravel en Manuel de Falla tot Miles Davis, Nils Frahm en Simeon Ten Holt.

Vergeet wat je denkt te weten over klassieke muziek, violen en ongemakkelijke concertgewoontes, Fuse neemt je in no-time mee in haar muzikale wereld.

Het podium is voor Fuse altijd een plek voor experiment geweest, geen concert is hetzelfde. Toch hebben ze hun favoriete muziek vastgelegd op albums Studio en Studio 2. Hierop staat muziek die Fuse in de afgelopen jaren het meest is bijgebleven en heeft gevormd; een eigenwijze verzameling stijlen en genres met een herkenbare eigen sound. Beide albums ontvingen een nominatie voor een Edison en in 2019 werd de nominatie ingelost met het winnen van de Edison Klassiek Publieksprijs.

 

Vanwege de situatie rond het COVID-19 virus is dit concert verplaatst naar 25 maart 2022. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor dit optreden. Kaartkopers zijn via de mail op de hoogte gesteld. 

Fuse heeft dat geheimzinnige meer dat je niet kunt zien.

NRC

Credits

Julia Philippens en Emma van der Schalie viool 
Adriaan Breunis altviool 
Mascha van Nieuwkerk cello 
Tobias Nijboer contrabas 
Daniel van Dalen percussie 

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.