vr 31 jan ’20 20:00
Bijzondere voorstellingen die u niet mag missen

Marcel van Roosmalen & Roelof de Vries - Dit is Nijmegen

Meer in Nijmegen
31 jan ’20
20:00

Ieder seizoen bieden Stadsschouwburg en De Vereeniging, LUX en de Lindenberg een overweldigend programma boordevol klassieke muziek, theater, cabaret, dans, literatuur en meer. Naast dit aanbod is er nog zoveel meer moois te zien en te ontdekken in theaterland. Komisch, ontroerend, gek of indrukwekkend. Daarom presenteren wij samen een extra programma: vier voorstellingen die u als Nijmegenaar, volgens ons, niet mag missen.

Let op deze voorstelling is in De Lindenberg en de kaartverkoop gaat via hun website! 

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen – maar vooral onvolkomenheden? Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg doen in Dit is Nijmegen een poging hier het antwoord op te vinden. Met frisse tegenzin gaan de mannen door heel het land op onderzoek uit. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Nijmeegs is. NRC-columnist Marcel van Roosmalen deelt op geheel eigen wijze zijn ervaringen met Nijmegen, en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Nijmegen scoort op zijn ‘Nederlandmeter’. Ook het optreden van een lokale artiest en interviews met plaatselijke bekendheden dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Nijmegen eigenlijk is.

Over Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg:

Roelof de Vries won de zomereditie van De Slimste Mens 2018 en presenteert meerdere programma’s op Radio 1. Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, schrijft boeken en is een graag geziene gast op radio en tv. Jan Dirk van der Burg maakte afgelopen zomer een succesvolle Parade-voorstelling en is sinds september 2018 Fotograaf des Vaderlands, een ambt dat hij twee jaar lang bekleedt.

Matthijs van Nieuwkerk over Marcel van Roosmalen:
“Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort.”

Matthijs van Nieuwkerk over Jan Dirk van der Burg:
“Het valt op hoe treffend onze Fotograaf des Vaderlands Nederland naar zijn tragikomische zelf laat kijken.”

Matthijs van Nieuwkerk over Roelof de Vries:
“Ken ik niet.”

Een zoektocht naar dé Nederlandse volksaard.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie