vr 20 mrt ’20 20:30
Bijzondere voorstellingen die u niet mag missen

Mohammed Azaay - Jihad van Liefde

Meer in Nijmegen
20 mrt ’20
20:30

Ieder seizoen bieden Stadsschouwburg en De Vereeniging, LUX en de Lindenberg een overweldigend programma boordevol klassieke muziek, theater, cabaret, dans, literatuur en meer. Naast dit aanbod is er nog zoveel meer moois te zien en te ontdekken in theaterland. Komisch, ontroerend, gek of indrukwekkend. Daarom presenteren wij samen een extra programma: vier voorstellingen die u als Nijmegenaar, volgens ons, niet mag missen.

Let op deze voorstelling is in De Lindenberg en de kaartverkoop gaat via hun website!

Jihad van Liefde vertelt het aangrijpende verhaal van Mohamed El Bachiri, een metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader. Maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.

Jihad van Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek waarin David Van Reybrouck het verhaal van Mohamed optekende. Acteur Mohammed Azaay kruipt in de huid van deze gewone man, die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening. Het indrukwekkende boek over Mohamed El Bachiri en de inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid die hij deed op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

Een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling, gebaseerd op het aangrijpende boek van Mohamed El Bachiri.

Onderdeel van:
Onze cadeautips

Credits

regie Eran Ben Michaël spel Mohammed Azaay script Sarah Ringoet, naar het boek Een Jihad van Liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David van Reybrouck muziek Amsterdams Andalusisch Orkest decor- en lichtontwerp Kouwenhoven&Kranendonk

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie