Randy Newman

De Amerikaanse singer-songwriter en pianist komt naar Nijmegen
i.s.m. Doornroosje
wo 22 feb ’23 20:15
wo 22 feb ’23
20:15
  • wo 22 feb ’23
    20:15
    De Vereeniging Concertzaal

Dit concert is definitief geannuleerd. Er komt geen vervangende datum. Kaartkopers zijn geïnformeerd.

 

De Amerikaanse singer-songwriter en pianist Randy Newman komt naar De Vereeniging in Nijmegen. Dit concert organiseren wij in samenwerking met Doornroosje.

Eind jaren zestig debuteert Randy Newman met zijn debuutalbum 'Randy Newman'. Zijn reputatie als singer-songwriter groeide snel. Zo schreef hij muziek voor collega-muzikanten waaronder Dusty Springfield, Judy Collins, Peggy Lee, Harry Nilsson en Joe Cocker.

In de loop van de jaren zeventig maakt zijn carrière een vogelvlucht en maakte hij naam en faam met hits als 'Short People’, 'Rider in the Rain' en de albums 'Little Criminal' en 'Good Old Boys’.

Het publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter en pianist om zijn scherpe, ontroerende, ironische en soms sarcastische teksten. Newman heeft zich sinds de jaren tachtig ook toegelegd op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks voor onder meer Toy Story, A Bug’s Life en Monsters Inc.

Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse muzikanten ooit. Inmiddels staan meer dan 35 albums op zijn naam en beschikt hij dan ook over een immens repertoire.

Zijn nieuwe album zal binnenkort verschijnen. Meer info volgt: http://randynewman.com/

LET OP!

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar met placering.

Het publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter en pianist om zijn scherpe, ontroerende, ironische en soms sarcastische teksten.