vr 24 apr ’20 20:15
ism Doornroosje

Clouseau

Tweesprong
24 apr ’20
20:15

Een goede drie jaar na “Clouseau Danst” is Clouseau terug met hun dertiende Nederlandstalige plaat, genaamd ‘Tweesprong’. Het is een eerlijk en emotioneel album geworden, en Koen en Kris denken dat ze nog nooit zo’n verzameling sterke nummers op één album hebben gehad. En dat zeggen ze niet omdat dat vaak het klassieke promopraatje is: je voelt gewoon dat ze écht trots zijn op hun nieuwe album, misschien wel het meest trots in hun lange carrière.

LET OP!

Het optreden zal plaatsvinden in De Vereeniging. Het is een sta-concert met beperkte zitplaatsen. Deze zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden.

Je merkt aan alles dat Clouseau deze plaat met veel plezier heeft gemaakt. De keuze alleen al van welk nummer nu al dan niet op de plaat kwam, was een werk van lange adem maar kwam zorgvuldig en natuurlijk tot stand. Uiteindelijk zijn de mannen geëindigd op 14 nieuwe nummers. Volwassen popmuziek, zoals alleen Clouseau die kan maken.


De ene song is inhoudelijk al wat vlotter verteerbaar dan de andere, Koen en Kris gaan de moeilijkere onderwerpen niet uit de weg, maar gaan er samen doorheen.Dat is ook een beetje de rode draad in het album. Sommige nummers tonen hoe schoon en motiverend het leven en de liefde kunnen zijn, andere songs tonen dan weer de minder fraaie kant van die liefde - want ze kan je ook zwaar onderuit halen. Vandaar dat de keuze voor ‘Tweesprong’ als albumtitel niet onlogisch is.


Clouseau heeft zelden een plaat gemaakt die dichter bij henzelf lag dan deze. Clouseau koppelt de release van ‘Tweesprong’ aan een uitgebreide tournee die door Vlaanderen en Nederland reist.


‘Tweesprong’ verschijnt 8 november 2019 op CD en alle digitale platformen. Op 6 december 2019 brengt Clouseau een exclusieve vinyl oplage uit van de plaat. Samen met een nieuw nummer ‘Nog niets gezien’.

Kaartverkoop start vrijdag 11 oktober om 10u via de websites van Stadschouwburg de Vereeniging en Doornroosje alsmede Kroese Arnhem, Nijmegen en Waaghals Arnhem, Nijmegen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie