zo 9 feb ’20 15:00
viert vijftig jaar Marokkaanse migratie

Mabrouk

Nasrdin Dchar, Fadua El Akchaoui & Andalusisch Orkest
9 feb ’20
15:00

Mabrouk is gemaakt door Nasrdin Dchar (eerder in Nijmegen met Dad, Ja en Oumi) en Fadua El Akchaoui (eerder hier met Melk & Dadels) en viert vijftig jaar Marokkaanse migratie. Deze voorstelling is in Theater Zuidplein gemaakt en heeft daar succesvol gespeeld. Ze maken een kleine tour langs een paar grote steden in Nederland – waaronder Nijmegen.

Een middag vol verhalen en gedeelde herinneringen in een uitbundige samensmelting van theater en live muziek door het Amsterdams Andalusisch Orkest. Nasrdin en Fadua dansen en zingen, vertellen over toen en gaan in gesprek over nu. Over de tijd die voorbij is. Over de tijd waarin wij nu met elkaar leven. En over de tijd die nog komen gaat. Marhaba! Welkom!

Mabrouk is een ode aan 50 jaar Marokkaanse migratie. Initiatiefnemer Nasrdin Dchar: “Een middag voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen. Een middag met een lach en een traan. Over Marokko. Over Nederland. Over jong zijn en oud zijn. Over generaties. Over dromen. Over overleven en leven en over afscheid en hoop.”

Vier samen met Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui 50 jaar Marokkaanse migratie!

14 Mei 2019 was het precies een halve eeuw geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. Met Mabrouk vragen Dchar, El Akchaoui en het producerende huis van Theater Zuidplein aandacht voor deze mijlpaal.

Mabrouk is een initiatief van Nasrdin Dchar, ondersteund door Fadua El Akchaoui, en wordt geproduceerd door Stage-Z, het producerende huis van Theater Zuidplein. Stage-Z maakt voorstellingen van NU met en voor een grootstedelijk publiek.
De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Erasmusstichting, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.

Bekijk hier de bekijk hier de pagina van Theater Zuidplein.

Credits

spel Nasrdin Dchar, Fadua El Akchaoui muziek Amsterdams Andalusisch Orkest visuals Bouba Dola eindregie Floris van Delft

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie