za 25 jan ’20 21:00 - 22:25
nationaal theaterweekend

Diederik Jekel: Orde in de Chaos

theatercollege voor een tientje
25 jan ’20
21:00 - 22:25
  • za 25 jan ’20
    21:00 - 22:25
    De Vereeniging Concertzaal / vrije plaatskeuze
  • Graag attenderen wij je erop dat wij handlingkosten per ticket berekenen. Deze kosten zitten in de ticketprijs. Meer informatie vind je in de link.

Diederik Jekel legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit op radio, televisie, internet en een boek. Hij behaalde zijn master in vastestoffysica in 2010 en heeft daarna heel kort onderzoek gedaan aan de Universiteit Twente. In oktober 2010 kreeg hij de kans om in De Wereld Draait Door over wetenschap te praten en sindsdien is hij full-time wetenschapsjournalist. Hij geeft presentaties over wetenschap en communicatie aan kinderen, volwassenen, industriëlen, wetenschappers en managers.

En nu komt hij naar het theater!

We rijden op dit moment met 130 kilometer per uur op een soort burn-out af in dit land. En zelfs dat lukt niet, want we mogen niet meer zo hard. Er lijkt nog maar één bindende factor te zijn tussen links en rechts of arm en rijk. Niemand voelt zich meer gehoord, denkt dat de rest gek is geworden en we hebben het allemaal zo druk dat we het nauwelijks kunnen bijhouden. Tijd om daar iets aan te doen. Tijd voor ontspanning, wat humor en grip op de zaak. 

Mijn voorstelling is voor iedereen die het afgelopen jaar wel eens gedacht heeft: "manmanman wat gaat het allemaal toch snel en wat verandert alles toch rap. Ik hou het nauwelijks bij en waarom is iedereen zo boos op elkaar?". Nu denkt u misschien, wat een slimme marketing strategie. Dit geldt toch voor iedereen? Eigenlijk zou iedereen naar de voorstelling van Diederik moeten komen. Ik kan u alleen maar gelijk geven en beloof dat u geen spijt zult krijgen van dit kaartje. 

We gaan samen Orde in de Chaos scheppen. Een stukje houvast. Ik neem u mee naar het begin en einde der tijden. Ik ga een gek dansje doen. We gaan kijken hoe we verzeild zijn geraakt in ons huidige bestaan en dat allemaal ook nog met kattenfilmpjes. Uiteraard wel wetenschappelijk verantwoord. Als u iemand bent die van humor, ontspanning en verrijking houdt, dan is deze voorstelling voor u!

Orde in de Chaos

Theater is dichterbij dan je denkt!
Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: de voorstelling kost €10,- en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
klik hier voor meer informatie