HNTjong: Trojan Wars

Een verpletterende bingewatch-marathon
geannuleerd/kaartkopers per mail geinformeerd
wo 24 nov ’21 16:15
wo 24 nov ’21
16:15
  • wo 24 nov ’21
    16:15
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

In verband met een corona besmetting in de crew is de voorstelling helaas geannuleerd. Kaartkopers zijn per mail geinformeerd (23-11)

 

vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur

Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs spelen meer dan 100 personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. Een avond bingewatchen met de vibes en food van een festival. 

 

De moeder aller oorlogen 
Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.  

 “Ik zal je een geheim verklappen: de goden zijn nooit eerlijk.” 

 

Drie afleveringen bingewatchen  
Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van Amaro Creative Industries. Het theater is één groot festivalterrein.  

Aflevering 1. “Happy Party” 
Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks. 

Aflevering 2. Slagveld bij Troje  
De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard. 

Aflevering 3. Onderwereld  
Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede wordt vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.  

De Ilias van Homerus naar nú
Toneelschrijver Peer Wittenbols maakt van de epische verhalen uit De Ilias van Homerus een theaterspektakel van nú, over vriendschap, verraad, wraak en liefde. Regisseur Noël Fischer laat zich inspireren door de stijl van Lord of the Rings en zegt daarover: “De Griekse verhalen zijn zo modern omdat ze gaan over grote primaire menselijke emoties: drift en verlangen. En over het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.”

Eten
Het eten tijdens Trojan Wars is vegetarisch en er wordt rekening gehouden met verschillende allergieën zoals: lactose, gluten, noten, ui/knoflook, ei en soja. Ook veganistisch is mogelijk. 
Bij het ontvangen van je eten kan je aangeven waarvoor je allergisch bent en krijg je een alternatief aangeboden. Wanneer je een vorm van coeliakie of een zware noten/pinda of andere allergie hebt, laat dit vooral van te voren weten via: allergie@hnt.nl. 

 

Tijdschema

Inloop en Experience 1: 16.15 uur  

Aanvang acte 1: 17.00 - 18.30 uur

Experience 2: 18.30 - 19.00 uur

Aanvang acte 2: 19.00 - 21.00 uur

Experience 3: 21.00 - 21.25 uur

Aanvang acte 3: 21.25 - 22.15 uur

 

Recensies
Ugenda-redacteur Willem de Jong bezocht samen met zijn 13-jarige dochter de première in Den Haag en schreef een verslag.

Leden van ons jongerenpanel bezochten de voorstelling in Stadsschouwburg Utrecht. Lees hun reacties.

Een verpletterende bingewatch marathon van drie afleveringen inclusief eten, drinken en livemuziek.  

Regisseur Noël Fischer levert met dit vijf uur durende oorlogsepos een meesterwerk af: Trojan Wars is tijdloos en razend actueel theater over de wonden die oorlog slaat.

NRC (*****)

Credits

Het Nationale Theater & HNTjong regie Noël Fischer tekst Peer Wittenbols met acteurs Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning artiesten crew Emilio Pramatarov, Gary Gravenbeek, Jasmijn Hooijmaaijers, Jeffrey 'Creepashu' Loewenicht, Marlotte Frowijn, Messalina Lize-Lotje Mahabier, Mitchell Folst, Shanaya Dap, Skeyenno Talany, Vera de Vries


Titelsong Lars Kroon (Go Back To The Zoo, St Tropez & Lars and the Magic Mountain)

decor Thomas Rupert kostuums Carly Everaert vormgeving Roos Veenkamp choreografie Gary Gravenbeek, Jeffrey 'Creepashu' Loewenicht, Skeyenno Talany


Deze voorstelling is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Trojan Wars is terug!
Maart 2020 stonden we op het podium klaar voor de premiere van Trojan Wars en hebben die helaas niet kunnen spelen. Direct hebben we gezegd "Will be back" nu 1,5 jaar later zijn we klaar om alsnog Trojan Wars aan heel Nederland te laten zien. Beleef deze unieke theaterervaring, waar de acteurs en de makers klaar staan om je mee te nemen in een epische vertelling van de Ilias. 

Vanwege de situatie rond het COVID-19 virus is deze voorstelling verplaatst naar 24 november 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor dit optreden. Kaartkopers zijn via de mail op de hoogte gesteld.