Dirk Schreuders

Her Majesty

Are You Ready For The Country?
verplaatst concert
zo 10 apr ’22 20:00 - 22:00
zo 10 apr ’22
20:00 - 22:00
  • zo 10 apr ’22
    20:00 - 22:00
    Pauze 20:45
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

Na twee uitverkochte tournees met de voorstellingen Déjà vu en Marrakesh Express, waarin de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young centraal stond, duiken de mannen van Her Majesty in de geschiedenis van de country rock met hun nieuwe voorstelling Are You Ready For The Country?

Zoals inmiddels bekend, staan de mannen van Her Majesty garant voor een avond fantastische muziek met loepzuivere meerstemmigheid, boeiende verhalen en heel veel zichtbaar speelplezier.

Met Are You Ready For The Country? neemt Her Majesty het publiek mee in de zoektocht naar de oorsprong en ontwikkeling van de country rock. Zo had de country muziek al in de jaren vijftig grote invloed op het ontstaan van de rock ’n roll. Sindsdien is de beïnvloeding gebleven en heeft deze geleid tot een even interessante als tumultueuze relatie tussen country en rock.

Eind jaren '60/begin jaren '70 begonnen rockmuzikanten country-elementen toe te voegen aan hun muziek, zoals bijvoorbeeld de banjo en de pedal steel. Met name in de Californische muziekscene was country rock destijds een zeer populaire stijl. Tot de pioniers van het genre rekenen we: Gram Parsons, The Flying Burrito Brothers, Bob Dylan, The Byrds, Gene Clark en ook Neil Young.

Waar deze muzikanten nog een hang hadden naar de traditionele country, gingen steeds meer artiesten in andere genres ook met country-elementen spelen: The Band, Grateful Dead, Creedence Clearwater Revi-val en zelfs The Beatles en The Rolling Stones. Veel van de bovengenoemde artiesten komen in de show voorbij, maar er is ook plek voor meer eigentijdse artiesten als Wilco en The Jayhawks.

Her Majesty garandeert je wederom een geweldige avond muziek. Daarom de vraag: Are you ready for Are You Ready For The Country?

De voorstelling is exclusief (pauze)consumptie.

Vanwege de situatie rond het COVID-19 virus is dit concert verplaatst en vindt nu plaats in de Stadsschouwburg. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor dit optreden. Kaartkopers zijn via de mail op de hoogte gesteld. 

‘...wat is het een zegen voor de zalen – en de bezoekers – dat deze vijf muzikanten elkaar gevonden hebben.’

***** door Dagblad van het Noorden

Credits

Jelle Paulusma, Theo Sieben Gitaar & zang
Diederik Nomden Gitaar, toetsen & zang 
Dirk Schreuders Bas & zang
Bauke Bakker Drums & zang