Behind The iMASQ

Xclusiv Company
DE SOMS KEIHARDE REALITEIT VERBEELD IN DANS
wo 10 nov ’21 20:00 - 21:00
wo 10 nov ’21
20:00 - 21:00
  • wo 10 nov ’21
    20:00 - 21:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

BEHIND THE iMASQ van het Rotterdamse Xclusiv Company is een indrukwekkende voorstelling met urban dans, muziek, spoken word en visuals. De performers zetten hun (figuurlijke) masker af en laten hun worsteling of ervaring met sociale druk en depressie zien. 

 

Met vogue, hiphop, popping, waving, breakdance en moderne dans verbeelden de dansers hun emoties. Een grote kubus, midden op het podium, staat symbool voor de innerlijke strijd waar ze mee moeten dealen. Gevoelens van onmacht, verdriet en schaamte worden versterkt door muziek, spoken word en (grafische) beelden die op de kubus worden geprojecteerd. 

De muziek in BEHIND THE iMASQ - een mix van deep house, hiphop en broken beats – beweegt mee met de emoties van de dansers. Spoken word maakt de negatieve gedachtes, die rond buitelen in hun hoofd, hoorbaar. Het is het stemmetje dat ze influistert dat ze niet goed genoeg zijn. Want dat is wat depressie met je doet.⁠

In onze vluchtige en snel veranderende (digitale) wereld probeert vrijwel iedereen te voldoen aan (zelf)gecreëerde idealen. De drang om te moeten presteren en erbij te horen is - vooral op social media - groter dan ooit. Steeds meer (jonge) mensen ontwikkelen hierdoor een negatief zelfbeeld. Ze worden gekweld door sombere gevoelens en glijden langzaam in een depressie. Maar dat mag de buitenwereld niet weten! Dus zetten ze een masker op, om hun ware ik te verbergen

 

PUBLIEKSREACTIES
“Prachtig, krachtig en intens. De muziek met de spoken word artist. De dansers die de buitenkant van een gedeelde binnenwereld laten zien. Het kwam allemaal binnen en zorgde voor een lijfelijke ervaring.”

“Supermooi hoe jullie zo’n zwaar onderwerp bespreekbaar maken in de vorm van dans. Het zorgde bij mij voor tranen en kippenvel.”


OVER XCLUSIV COMPANY
Het Rotterdamse Xclusiv Company vervult al 20 jaar een voortrekkersrol als hiphop, vogue en urban dance company. De uitwisseling die ontstaat als verschillende (sub)culturen elkaar ontmoeten, is het snijvlak waarop Xclusiv opereert. 

 

 

 

Onderdeel van:
agenda november

Credits

Jason R. Jeandor concept en muziek
Jason R. Jeandor, Osman Batal, Ingeborg van Weissenbruch regie
Kain Slim, Jason R. Jeandor spoken word

Jason R. Jeandor, Ingeborg van Weissenbruch, Shaquille George, Tamblyn Baal, Morena Stüger, Sibbe Kokke i.s.m. dansers artistiek team & Choreografie: 

Shaquille George, Tamblyn Baal, Dimitrios (Jimmy) Grigoriou, Morena Stüger, Tawatha Steendam, Jayda Codrington, Quinten van Hemert, Tim Jansen, Parish van Drongelen dans