Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet

Wie Zouden Wij Anders Zijn…
Programma voor de stad
zo 12 dec ’21 20:00
zo 12 dec ’21
20:00
  • zo 12 dec ’21
    20:00
    LUX
    geweest

Dit programma vindt plaats in LUX.

Muziek, literatuur en filosofie. Gaat dat samen? Ja! Dat bewijzen Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet al jaren. Steeds opnieuw slagen ze erin een wonderbaarlijke sfeer te scheppen van weemoed en verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijkheid. In Wie Zouden Wij Anders Zijn… brengen ze een poëtische selectie uit de dierenverhalen. Over de tijd, over feestjes, over afscheid nemen en over te zijn of niet te zijn. 

 

  • Kaartverkoop via LUX
     

 

In 2016 vierden Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet hun tienjarig bestaan en kwam Wij weten wie wij zijn… uit, een speciale jubileumuitgave met verzameld werk op vier cd’s. Na afloop van de voorstelling is deze te koop en signeert Toon Tellegen.

•   Unieke juweeltjes die laten horen dat literatuur en muziek in de handen van de juiste mensen een sublieme nieuwe vorm van kunst kunnen opleveren. (Moors Magazine)

•   Ik weet niet wat dat is, ik ben geen musicus, maar de muziek die Corrie erbij maakt klopt altijd. (Toon Tellegen in de Volkskrant)

Als ik de olifant was, dacht de mammoet, wat zou ik dan gelukkig zijn! Dan was het nu en niet toen. (uit: Het Wezen van de olifant)

Onderdeel van:
Nijmegen

Credits

Toon Tellegen verteller Corrie van Binsbergen gitaar Joost Buis trombone en lapsteel Albert van Veenendaal piano Hein Offermans bas Alan Purves percussie