Expositie: Toen en Toekomst

bezoek onze expositie in de schouwburg
60 jaar schouwburg
za 18 dec ’21 12:00
za 18 dec ’21
12:00
  • za 18 dec ’21
    12:00
    Stadsschouwburg Theatercafé
    normaal

Op 8 april bestond de Stadsschouwburg Nijmegen 60 jaar. Ingrid Oostendorp (curator) en Has van Goethem (tekst en research) hebben over die 60 jaar een prachtige tentoonstelling samengesteld die je nu eindelijk live kunt bezichtigen, van wo t/m za van 10.00-15.00 uur. 

 

extra: expobezoek + rondleiding om 12.00 uur

Op zaterdag18 december kun je je bezoek aan de expositie combineren met een rondleiding door de Stadsschouwburg. De rondleiding start om 12.00 uur. Bestel snel je ticket (à € 5,-): aan de rondleiding kunnen 25 personen deelnemen.

brutalisme
De architecten Bernard Bijvoet en Gerard Holt ontwierpen Stadsschouwburg Nijmegen in een brutalistische stijl, met als belangrijk kenmerk ‘Beton brut’: het naakte, ruwe en onbehandelde beton.  Curator Ingrid Oostendorp heeft een expositie samengesteld die ingaat op de ontstaansgeschiedenis van de Stadsschouwburg, een accent legt op architectuur en idealen van toen en deze vervolgens doortrekt naar het nu. 

De veranderende tijdgeest komt in de tentoonstelling tot uitdrukking in diverse vormen. Zo leidt een sprookje in de vorm van een podcast je langs opvallende elementen in de schouwburg, zoals de lichtsculptuur waarvan niemand de maker kent. 

Meer lezen over onze expositie kan op onze expositiepagina. 

bekijk de (online) expositie

Toen en Toekomst