foto: Nichon Glerum

In de Geheime Tuin

Ragazze Quartet & Judith Wijzenbeek
ragazze@hortus

In de Geheime Tuin ontspruiten oude en nieuwe muziek op magische wijze uit de grond en resoneert de natuur in klank. Niet voor niets staat dit programma dan ook in de Nijmeegse Hortus.
Naast werk van Pulitzer-winnares Caroline Shaw en viool-duo's van Berio speelt het Ragazze Quartet samen met altvioliste Judith Wijzenbeek het prachtige vierde strijkkwintet van Mozart.

De componiste Caroline Shaw is hét Amerikaanse compositietalent van nu. Zelf tevens violiste, altvioliste en zangeres, won zij als jongste componist ooit een Pulitzer Prize. In 2019 ontving ze voor haar album Orange een GRAMMY. Speciaal voor het Ragazze Quartet schrijft zij een nieuw strijkkwartet, dat ze zelf omschrijft als haar Climate Piece.  

Ragazze Quartet
Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In De Vereeniging gaf het bevlogen viertal al een uniek ligconcert met muziek van Morton Feldman en tijdens de Vierdaagsefeesten van 2019 doken de strijkers de parkeergarage in voor Klassiek goes underground. Met innovatieve programma's enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Bekijk hier het programma

Onderdeel van:
Zalige Zomer

Credits

Ragazze Quartet 
Rosa Arnold viool 
Jeanita Vriens-van Tongeren viool 
Annemijn Bergkotte altviool 
Rebecca Wise cello  
 
gastmuzikant 
Judith Wijzenbeek viool  

programma
Caroline Shaw Nieuw werk voor strijkkwartet
Caroline Shaw Plan & Elevation
Caroline Shaw Limestone and Felt
Luciano Berio duo’s voor 2 violen   
W.A. Mozart strijkkwintet in g klein KV516