Metropole Orkest plays Americana

Metropole Orkest
wo 1 sep ’21 20:15
wo 1 sep ’21
20:15
  • wo 1 sep ’21
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal
    geweest

Wat gebeurt er als je Americana en orkestrale muziek met elkaar combineert? Het Metropole Orkest en Leo Blokhuis nemen je mee in een muzikale road-movie met hoofdrollen voor Tim Knol, Judy Blank en Ruud Hermans. 

On the Road

Het Metropole Orkest duikt in de wereld van Americana. samen met geweldige solisten geeft het orkest een eigen draai aan de Amerikaanse traditie van country, folk en blues. 

Na het verschijnen van zijn titelloze debuutalbum in 2010 ging het hard met Tim Knol. Hij won een Edison voor beste nieuwkomer, scoorde een hit met ‘Sam’ en stond op festivals als Pinkpop en Lowlands. In 2018 bracht Tim zijn vierde solo-album ‘Cut the Wire’ uit, waarmee hij de draad met de roerige Rock ’n Roll periode doorknipt. Een nieuwe periode vol fraaie liedjes, sweet melodies en bijzondere verhalen is aangebroken. 

Judy Blank bracht in 2014 haar debuutalbum ‘When The Storm Hits’ uit. In 2018 volgde haar tweede album ‘Morning Sun’ en nam haar carrière een enorme vlucht. Ze scoorde een Topsong op Radio 2, veroverde met haar ballad ‘1995’ het hart van niemand minder dan Elton John, speelde op het internationale showcasefestival SXSW in Austin en werd als allereerste Nederlandse artiest ooit uitgenodigd op het grootste festival in het genre: AmericanaFest in Nashville.

In 2019 won Ruud Hermans The Voice Senior, maar al veel eerder was zijn stem overal te horen. Hij zong in de band ‘The Tumbleweeds’ en scoorde een hit met ‘Somewhere Between’. Daarnaast presenteerde hij jarenlang radioprogramma’s als ‘Het Theater Van Het Sentiment’ en ‘Country Time’ en staat hij bekend als een van de meest gewaardeerde singer-songwriters in de Nederlandse Country scene. 

Leo Blokhuis staat bekend als groot muziekliefhebber- en kenner. De liefde voor muziek (en zaken die daar mee te maken hebben) komt naar voren hij in zijn boeken, radioprogramma’s (op NPO Radio 2 en kxradio.nl), in tv-programma’s, waarvan Top 2000 a Gogo wel de bekendste is, en in het theater.

Onderdeel van:
Zalige Zomer