foto: Paul Janssen

Cello Octet Amsterdam & Maya Fridman

Severade
wo 1 dec ’21 20:15 - 21:45
wo 1 dec ’21
20:15 - 21:45
  • wo 1 dec ’21
    20:15 - 21:45
    De Vereeniging Grote Zaal
    geweest

Als gevolg van de recent aangescherpte corona-maatregelen zullen de meeste concerten en voorstellingen vanaf 28 november geannuleerd, dan wel verplaatst worden. We doen ons best om al onze gasten zo spoedig per mogelijk per mail te informeren.
Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan de spam of ongewenste e-mail map van je mailbox.

 

Programma

Maxim Shalygin Severade

Maxm Shalygin maakt indruk met omvangrijke meerdelige ensemblestukken voor gelijksoortige instrumenten. Die maken deel uit van zijn cyclus Similar. Na opvallende werken voor 7 violen en voor 8 saxofoons, volgt nu Severade voor 9 cellisten en 25 door Rob van den Broek nieuw ontworpen instrumenten. Met Severade werpt Shalygin een blik in de toekomst. Aan de klassieke cello die stersolist Maya Fridman en de leden van het Cello Octet Amsterdam bespelen, voegt hij een futurische robotcello toe. Daarnaast ontmoet de intuïtieve folklore uit het Oosten de rationele kunstopvatting van het Westen.

De Oekraïense componist Maxim Shalygin zoekt zijn inspiratie bij componisten als Schnittke en in spiritualiteit en filosofie. Temidden van het fenomenale Cello Octet Amsterdam zingt en speelt de celliste Maya Fridman op deels speciaal voor dit concert ontwikkelde instrumenten. In het stuk komen de elementen samen die van Fridman zo’n bijzondere muzikale persoonlijkheid maken: Rusland, spiritualiteit, Europa, het experiment, haar zangstem en vooral de samenwerking met dierbare vrienden.

Omdat we je graag de meest sfeervolle concertbeleving willen bieden, bouwen we voor dit concert de zaal om naar een intieme clubsetting met tafeltjes. Dit betekent dat de rij- en stoelnummers komen te vervallen en je zelf een fijne zitplaats mag uitzoeken. 

Credits

Cello Octet Amsterdam
Alistair Sung
Claire Bleumer
Esther Torrenga
Genevieve Verhage
Rares Mihailescu
Rene van Munster
Sanne Bijker
Sanne van der Horst

Maya Fridman cello
Rob van den Broek instrumentenbouwer