foto: Marco Borggreve

Jelmer de Moed

Dutch Classical Talent
zo 3 okt ’21 15:00 - 16:10
zo 3 okt ’21
15:00 - 16:10
  • zo 3 okt ’21
    15:00 - 16:10
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
    geweest

Tip: ben je fan van DCT? Boek de hele serie van 5 concerten en betaal € 60,- i.p.v. € 75,-.

Op allerlei manieren gaat Jelmer de Moed dialogen aan: met zijn dubbelgangers, zijn spiegelbeeld, zijn eigen schaduw, met de ruimte om hem heen en zijn innerlijke zielenroerselen. Dat kan alleen als je op een listige manier gebruikmaakt van de techniek en de klarinet geen geheimen voor je kent.  

Programma

Tristan Keuris Canzone
Pierre Boulez Dialogue de l’ombre double
Tijn Wybenga Nieuw werk
Amarante Nat Nieuw werk
Steve Reich New York Counterpoint

Credits

Jelmer de Moed klarinet
Boris Peters licht 
Matthijs Ruijter geluid

Uitgangspunt voor zijn programma is Dialogue de l’ombre double van Pierre Boulez, oftewel een gesprek tussen dubbelgangers. Het publiek wordt omgeven door de ‘stemmen’ van zeven klarinetten, opgenomen op tape. Ze zoeken contact en contrast met de achtste solist, die live speelt op het podium. Ook de andere werken zijn een subtiel spel van klanken en kleuren, aangevuld met licht- en geluidseffecten.

De jury over Jelmer de Moed: ‘Een geraffineerde performer met een gedurfd en hypnotiserend programma. Een programma dat helemaal inspeelt op de huidige tijd. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.’

Dutch Classical Talent
Ben je deelnemer aan de Dutch Classical Talent Tour, dan behoor je tot de allergrootste talenten en beloftes op Nederlandse bodem. Deze jonge musici zetten hun naam op de kaart met programma’s die prikkelen, ontroeren en actueel zijn.