foto: Marco Borggreve

Hawijch Elders

Dutch Classical Talent
zo 27 mrt ’22 15:00
zo 27 mrt ’22
15:00
  • zo 27 mrt ’22
    15:00
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
    geweest

Hawijch Elders brengt een ode aan de virtuoze viool vanaf de Barok, via de Romantiek en de neoklassieke periode tot het heden. 

Programma

Biber Passacaglia ‘Schutzengel’ uit de Rosenkranz-Sonate nr. 16
Bach delen uit Partita nr. 3, BWV 1006
Hindemith Sonate op. 31/2 ‘Es ist so schönes Wetter draussen’
Ysaÿe Sonate nr. 1
Ernst ‘Die letzte Rose’, variaties over een Iers volkslied

Uitvoerenden

Hawijch Elders viool

Alleen op het podium met een viool en de muziek van vioolgiganten – dan heb je talent, moed en karakter. En dan te bedenken dat de voormalige concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest eerder al de tweede prijs én de Publieksprijs won in de finale van het Oskar Back Concours. Tradities zijn er niet om vast te roesten, maar moeten telkens nieuw leven in worden geblazen. Vandaar dat het programma ook een nieuwe opdrachtcompositie bevat, met uiteraard virtuoos vuurwerk.

De jury over Hawijch Elders: ‘Technisch en muzikaal subliem. Wat een lef om de vioolvirtuoos Paganini zo uit te dagen! Een ontwapenende en verhalende violiste met een indrukwekkende klank. Met gemak vult ze in haar eentje de zaal.’

Dutch Classical Talent
Ben je deelnemer aan de Dutch Classical Talent Tour, dan behoor je tot de allergrootste talenten en beloftes op Nederlandse bodem. Deze jonge musici zetten hun naam op de kaart met programma’s die prikkelen, ontroeren en actueel zijn.