Die Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin

Orkest van de Achttiende Eeuw
zo 10 okt ’21 15:00 - 17:10
zo 10 okt ’21
15:00 - 17:10
  • zo 10 okt ’21
    15:00 - 17:10
    Pauze 16:00
    De Vereeniging Grote Zaal
    geweest

Het Orkest van de Achttiende Eeuw, dirigent Kenneth Montgomery, regisseur Alexander Oliver en toneelschrijver Don Duyns hebben de handen ineengeslagen voor een wel heel bijzondere voorstelling: Die Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin.

Kersverse Edison-winnares Roberta Alexander neemt het voortouw in dit sprankelende Singspiel, waarin we getuige zijn van de audities voor Die Zauberflöte en Der Schauspieldirektor. Als Schauspieldirektorin wil ze maar één ding: een sprankelende voorstelling op de planken brengen met de beste kandidaten. Met verder o.a. Ilse Eerens, Anne Sophie Petit en Katharine Dain sopraan, Henk Neven bariton, Jeroen de Vaal en Jan-Willem Schaafsma tenor. 

Het Orkest van de 18e Eeuw en solisten onder leiding van Kenneth Montgomery vervolgen hiermee de reeks van semi-scenische Mozart- opera’s, waaronder veel bejubelde producties van La clemenza di Tito en Don Giovanni. 

Omdat we je graag de meest sfeervolle concertbeleving willen bieden, bouwen we voor dit concert de zaal om naar een intieme clubsetting met tafeltjes. Dit betekent dat de rij- en stoelnummers komen te vervallen en je zelf een fijne zitplaats mag uitzoeken. 

Credits

Kenneth Montgomery dirigent
Alexander Oliver regisseur
Don Duyns teksten
Roberta Alexander Die Schauspieldirektorin
Ilse Eerens Pamina
Anne Sophie Petit Königin der Nacht/Mademoiselle Silberklang
Henk Neven Papageno
Katharine Dain Madame Herz
Jeroen de Vaal Tamino
Jan-Willem Schaafsma Monostatos/Herr Vogelsang
Berend Eijkhout Sarastro/Buff