Nijmeegs Studentenorkest

Decemberconcert 2021
do 16 dec ’21 20:15
do 16 dec ’21
20:15
  • do 16 dec ’21
    20:15
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen is dit concert helaas definitief geannuleerd. Er komt geen vervangende datum. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.
Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan de spam of ongewenste e-mail map van je mailbox.

 

 

Programma

Kodály Dances of Galanta  
Rodrigo Concierto de Aranjuez   
Mendelssohn Symphony nr. 3 'Schotse'

Het Nijmeegs Studentenorkest onder leiding van Pim Cuijpers openen dit concert met Dances from Galanta van de Hongaarse componist Zoltán Kodály. Daarnaast staan het geliefde gitaarconcert van Rodrigo en Mendelssohns Schotse Symfonie op het programma.

 

Na een gedwongen coronapauze laat het Nijmeegs Studentenorkest weer van zich horen, in een programma vol folklore! Het concert opent met het meest beroemde werk van de Hongaarse componist Zoltán Kodály: de dansen uit Galanta. In deze rapsodie klinken verschillende volksdeuntjes en opzwepende ritmes, echte zigeunermuziek. Kodalý haalde inspiratie uit zijn kindertijd: hij woonde 7 jaar in Galanta. 

Vervolgens soleert Noortje Vredeveld in het geliefde gitaarconcert van Rodrigo, Concierto de Aranjuez. 
Ritmiek en harmonie vormen een herkenbare Spaanse flamenco-achtige kleur. 

Tot slot klinkt Mendelssohns Schotse symfonie. Een reis die de componist op 20-jarige leeftijd maakte naar Schotland, inspireerde hem tot dit werk. Hoewel het ‘schotse’ moeilijk te duiden is, zit de symfonie vol met volkselementen, frisheid en de typische Mendelssohn-drive.  

Georganiseerd door het Nijmeegs Studentenorkest

Credits

Pim Cuijpers dirigent
Georganiseerd door het Nijmeegs Studentenorkest