Casablanca

Scapino Ballet
di 24 jan ’23 - wo 25 jan ’23
di 24 jan ’23
-
wo 25 jan ’23

De voorstellingen Casablanca van Scapino Ballet zijn verplaatst naar 24 en 25 januari 2023. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.
Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan de spam of ongewenste e-mail map van je mailbox.

De film Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. 
In Casablanca smeed Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.  
 
Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied ‘as time goes by’ komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.

 

Inleiding op 24 januari

Voorafgaand aan de voorstelling (uitsluitend op 24 januari) is er om 19.00 uur een inleiding in het Theatercafé. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.  

Onderdeel van:
agenda december

Beluister hier de podcast met de inleiding. 
Presentator Yannick Wagenaar neemt je in ongeveer 10 minuten tijd mee in de wereld van Casablanca. Hij vertelt alles over de choreograaf, het verhaal van de film, de muziek, het decor en de kostuums.

As Time Goes By is een muzikaal motief voor liefdesduetten die verder niets nodig hebben dan pure dans.

Trouw

Credits

Ed Wubbe choreografie
muziek filmsoundtrack en traditionele Marokkaanse muziek