foto: Sanne Peper

Arno Schuitemaker

The Way You Sound Tonight
za 18 dec ’21 20:00
za 18 dec ’21
20:00
  • za 18 dec ’21
    20:00
    Stadsschouwburg toneel-op-toneel
    geweest

Als gevolg van de recent aangescherpte corona-maatregelen is The Way You Sound Tonight helaas definitief geannuleerd. Er komt geen vervangende datum. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.
Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan de spam of ongewenste e-mail map van je mailbox.

 

“The Way You Sound Tonight is een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. Schuitemaker slaagt erin alle elementen te laten kloppen.” – VSCD Jury.

The Way You Sound Tonight ontving in oktober 2019 de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie.

 

Onderdeel van:
agenda december

In tijdelijke ervaringen van het eeuwige geven vijf performers leven aan aaneengesloten cycli van pulserende bewegingen. Adam en hartslag, dag en nacht, The Way You Sound Tonight is een multi-gelaagd universum en belichaamt het onvermijdelijke verstrijken van de tijd. Het heden was nog nooit zo voelbaar.

Toneel op toneel
Bij deze voorstelling zitten de bezoekers op het toneel. Aan weerszijden van het toneel ervaart het publiek één van de meerdere cycles, die elk één uur duren. De performers gaan onafgebroken door. Hun onderlinge relaties wisselen in elke nieuwe cyclus: de performer die een cyclus volbrengt, initieert de volgende. Elke keer, elk moment, vormt de echo uit het verleden een nieuw begin, en brengt verbinding en vertrouwen in harmonie - voor een eeuwigheid.

The Way You Sound Tonight ging in 2018 op het Holland Festival in première. Cultuurpers noemde het “een van de hoogtepunten van het festival". Arno Schuitemaker creëerde de voorstelling in samenwerking met componist/gitarist Aart Strootman en lichtontwerper Jean Kalman.

Hypnotiserende bewegingen op elektronische minimal music. Dat gaat over energie, dat geeft spanning, en houdt je ademloos geboeid.

VPRO

Credits

Arno Schuitemaker concept en creatie
Kim Amankwaa, Ivan Ugrin, Piet Defrancq, Emilia Saavedra, Stein Fluijt / Mark Christoph Klee / Gaetano Badalamenti performers
Guy Cools dramaturgie
Aart Strootman muziekcompositie 
Jean Kalman lichtontwerp
Arno Schuitemaker en Jean Kalman scenografie